Cursussen

Als je het een geruststellende gedachte vindt om je met behulp van een cursus voor te bereiden op de zwangerschap en bevalling dan zijn er veel verschillende manieren om dat te doen.

 

TIP! De zwangerschapsyoga cursus Bewust en Natuurlijk Zwanger

Deze cursus wordt met de optie compleet, kort en compact gegeven op donderdagavond of woensdagochtend in Geldrop gegeven door Olga Landheer.

De basis van waaruit de lessen gegeven worden is Do-In yoga. Do-In yoga is een toepasselijk en simpel systeem dat je kan helpen energiek en gezond te blijven tijdens je zwangerschap, je kan voorbereiden op de bevalling en je herstel in de periode erna.

Een belangrijke leidraad door de lessen heen is het loslaten van de prestatie, vertrouwen in jezelf, je lichaam, je zwangerschap en je bevalling.

Echt een aanrader! Zie voor meer info de website Rondom mama.

 

ZwangerFit & MamaFit bij Gezondheidscentrum Laan 7

Dit is een actieve vorm van zwangerschapsbegeleiding, voor als je tijdens je zwangerschap en na de bevalling fit wilt blijven/worden. De cursus bestaat uit actieve lessen, waarbij je, tijdens de lessen, ook informatie krijgt over de zwangerschap en de bevalling.

De lessen bestaan uit cardio, kracht en- coördinatietraining van diverse spieren, met speciale aandacht voor de bekkenregio. De lessen worden gegeven door fysiotherapeute Sylvie. Zij kan vroegtijdig signaleren/ adviseren/ verwijzen, indien nodig, bij problemen van bekkenbodem/ bekkenpijn/ bekkeninstabiliteit en rugklachten. Plezier in bewegen en verantwoord bewegen staan voorop.

Ook na de bevalling kan je bij haar blijven trainen totdat je eigen sportbeoefening weer hervat kan worden.

Meer informatie vind je op de website van Laan 7

 

Zwangerschapsyoga elders

Bij Praktijk puur ontmoeten in Heeze kan je terecht voor een korte privé cursus met 2 à 3 zwangeren of een opfriscursus als je al een keer eerder bevallen bent en ervaring heb met zwangerschapsyoga.

 

Zwangerenavond st Anna Ziekenhuis, TIP!

Voor infomatie over bevallen in Geboortecentrum Anna kan je terecht op de voorlichtingsavonden die daar een paar keer per jaar worden gegeven. Deze avonden worden verzorgd door verschillende sprekers, waaronder een gynaecoloog, een 2e lijns verloskundige, een kinderverpleegkundige en een medewerker van de anaesthesie-afdeling. Ook Eline en Willemijn uit onze praktijk werken mee aan deze avond.

 

 

handen1.jpg

 

 

Borstvoeding

Voor informatie over Borstvoeding verwijzen we je naar de cursusavonden van Zuidzorg.

 

Samen bevallen:

Bij de verenging Samen Bevallen is er een enorm aanbod van cursussen. Van een korte tot een lange curus, een privécursus en zelfs een weekendcursus.

Op de website vind je daar alle informatie over. 

 

Viamama

Viamama is door collega's van ons in Eindhoven opgericht in samenwerking met pedagogen, lactatiekundigen, yogadocenten, coaches en geboortefotografen. Zij hebben combinatie-cursussen ontwikkeld zodat elke zwangere en haar partner op alle gebieden voorbereid wordt op het aanstaande ouderschap.

 

Haptonomie:

Twee goede en fijne adressen om haptonomische zwangerschapsbegeleiding te krijgen zijn:

Annemarie Born (ook verloskundige): 040-2515578

Rapelenburglaan 26, Eindhoven

Ingrid v.d. Kamp: 040-2524976
Ruwenberg 59, Eindhoven

 

Online cursus:

Een mooie manier om je op de bevalling voor te bereiden op een moment dat het jóu uitkomt is het volgen van een online zwangerschapscurusus.

Een goed voorbeeld hiervan is de online cursus On Demand. Door te site te bezoeken krijg je een idee wat je daarvan kan verwachten. De cursus is ook in diverse buitenlandse talen!

 

Pregnancy courses in English at Via Mama Birth Center Eindhoven

Viamama is initiated and organized by midwives from Eindhoven that coöperate with several other professionals like pedagoges, coaches, yoga-teachers and lactation-consultants. Viamama offers a complete prenatal course. This course offers informative meetings to improve your confidence as well as preparing you for a positive birth experience. There will also be a physical preparation through relaxation-and breathing lessons. For more information: take al look at Welcome to Viamama

 

Tip voor NA de bevalling - Fit en sportief herstellen met je baby

Tijdens deze lessen leer je bewegen met je baby terwijl je zelf werkt aan je herstel na je bevalling. De lessen worden langzaam opgebouwd en steeds pittiger. Je baby wordt immers ook zwaarder.

Ook de motorische, geestelijke en emotionele ontwikkeling van je baby wordt hierdoor gestimuleerd. Je baby is gemiddeld tussen de 3 en 9 maanden oud.

Aanmelden kan op de website van Rondom mama

 

Je kan natuurlijk op het spreekuur bij ons vragen stellen over de verschillende mogelijkheden.