Zwangerschap

Bel of mail ons zodra je weet dat je zwanger bent, voor het maken van de eerste afspraak en de eerste echo bij ons.

 

Tijdens die eerste afspraak nemen we uitgebreid de tijd om jullie te leren kennen en belangrijke gegevens uit jullie voorgeschiedenis en die van jullie familie te bespreken. Deze informatie is nodig voor het afstemmen van de zorg aan jullie, met natuurlijk het doel om te streven naar en zo gezond mogelijk eindresultaat. Het is voor ons natuurlijk ook belangrijk om op de hoogte te zijn van speciale wensen die jullie hebben bij de begeleiding van de zwangerschap en bevalling.
Verder gaan we in op allerlei zaken die geregeld moeten worden nu je zwanger bent, zoals het maken van keuzes over de onderzoeken die je kan laten doen in de zwangerschap en bijvoorbeeld het aanvragen van kraamzorg.

 

Met de besproken gegevens maken we een digitale zwangerschapskaart, waarop elke keer dat je komt de nieuwe controlegegevens worden aangevuld en die wij zelf altijd in kunnen zien.

Je krijgt zelf ook altijd een zwangerschapskaart mee naar huis, zodat je je eigen gegevens hebt als er tussen de controles een keer reden is voor een huisbezoek of voor als je bijvoorbeeld naar de huisarts of op vakantie gaat.

 

De controles zijn de eerste 24 weken om de 4 weken, daarna steeds korter op elkaar. Maar je kan natuurlijk ook altijd tussendoor bij ons terecht. De laatste maand komt je minstens elke week op controle.

 

Klik hier voor een overzicht van adviezen die in je zwangerschap van belang zijn.

 

Kadootjes

Als je in je 1e zwangerschap voor het eerst bij ons komt krijg je van ons de Grote Geboortegids kado.  Dit boek is geschreven door een verloskundige en gynaecoloog en bevat veel goede informatie.

Je vindt er het antwoord op heel veel vragen die je in de loop van de zwangerschap vast zal hebben. Natuurlijk kun je met deze vragen ook bij ons terecht, maar het boek is een hele mooie aanvulling hierop.

 

Verder ontvangt iedere zwangere bij de 1e controle een koffertje met allerlei informatie, producten en tegoedbonnen. Dit geeft een extra feestelijk gevoel aan de 1e controle !

 

                       de grote geboortegids.jpg                    woezel-en-pip-zwangerschapskoffer-2019-transp.png